Tennisalbue eller musearm heter på latin - lateral epikondylitt.

Noen kaller det senebetennelse.

Det er en vanlig tilstand som jeg som fysioterapeut ofte ser. 
 

 

Hva er musearm?

Musearm eller tennisalbue er en tilstand hvor du opplever smerter over yttersiden av albuen og ofte ut i underarm og kanske helt ut i fingrene. Noe opplever også at smertene beveger seg opp på overarm, mot skulder og opp i nakken. Musearm beskriver en tilstand.

For mange oppstår smertene etter intensiv og ensidig belastning over tid. Om det er jobbing på tastatur, med skrutrekker, grønnsakskutting, båret mye på et barn, skrevet mye på en tavle eller lignende kan du også utvikle musearm.

 

Symptomer

Smerter sitter i underarm og ofte spesielt øverst ved albuen på yttersiden. Smertene kommer gjerne etter eller underveis i aktiviteten. Mange kjenner også en stivhet i området når de står opp om morgenen eller etter lengre hvile i løpet av dagen. Man må jobbe armen i gang etter hvile. Du kan også ha nedsatt kraft i armen.

 

Diagnostikk

Diagnosen lateral epikondylitt/tennisalbue stilles etter anamnesen og klinisk undersøkelse. Jeg supplerer alltid med ultralydundersøkelse. 

 

Behandling

- Start med å justerer det som provoserer armen din i hverdagen. Om det er arbeidsstillingen  din eller andre situasjoner i hverdagen som øker smertene dine?

- Du vil få øvelser av meg. Om vi benytter oss av HSR, eksentriske øvelser eller annet finner vi ut av sammen. Jeg skreddersyr programmet til deg!

-T
rykkbølge kan være en supplerende behandling.

- For langvarige plager kan Redcord(slyngebehandling), være effektivt å benytte i opptreningen.  

-Dry needling kan benyttes sammen med ultralyd.

-IMS(nålebehandling) er svært effektfullt hos mange.

 

 

Skrevet av fysioterapuet Anne Langsveen

95 12 11 60 - fysioanne@outlook.com

 

 

Ønsker du en undersøkelse av din undearm kan du booke time her:

https://helse.aspit.no/landing?clinicId=ad813de4-22e4-4649-8ee8-b61b878028b9